Kultura ludowa: zachowanie tradycji w erze cyfrowej.

Fotografia jako dokument: jak obiektyw uchwyca historię.

Antocyjany są przede wszystkim odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc analogiczną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona i podczas procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania odcienia winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, które klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony bądź różowy, zależy całkiem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W momencie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na barwy od purpurowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.
1. Kliknij dla szczegółów

2. Zobacz szczegóły

3. Znajdź więcej

4. Przeglądaj
Architektura i ekologia: zielone budynki przyszłości.

Categories: Moda blockch.site

Comments are closed.

Finansowanie Nieruch

Bankowe Aplikacje Finansowe: Wygoda i Ryzyka Korzystania z Mobilnych Usług Życie ...

Literackie Odkrycia:

Wrzesień w Technologii: Nowości i Trendy Kaucja w wypadku wypożyczalni przeróżnego ...

Najważniejsi polscy

Biżuteria i akcesoria w polskim stylu. Szkło dekoracyjne w łazience lub ...

Jak banki zarabiają

Międzynarodowe standardy bankowości. Faworyzujemy przeróżne rodzaje obrabiarek np. elektrodrążarki, tokarki oraz ...

Metodyka oceny ryzyk

Zastosowanie nanotechnologii w budownictwie. W punktach sprzedaży dostępne są przeróżne środki ...